august 19, 2006

Apelsini-shokolaadikook

Väga lihtne retsept, mis algajal ka kerge vaevaga välja tuleb.

Vaja läheb:
200g võid
2 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
3 muna
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 sl apelsinimahla

Apelsinisiirup:
1 dl apelsinimahla
1 dl suhkrut

Shokolaadivaap:
50g võid
150g tumedat shokolaadi

1. Määri võiga lahtikäiva servaga koogivorm.
2. Vahusta või. Lisa vahustamist jätkates suhkur ja riivitud apelsinikoor. Vahustamist jätkates sega munad ükshaavel hulka.
3. Sega hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks lisa apelsinimahl.
4. Kalla taigen määritud vormi ja küpseta umbes 30 minutit 200 kraadi juures.
5. Tee apelsinisiirup: vala mahl koos suhkruga potti ja aja keema.
6. Võta kook ahjust välja ja torgi sellesse puutikuga auke, et siirup paremini sisse imbuks. Mida rohkem auke, seda mahlakam kook tuleb. Vala kook apelsinisiirupiga üle ja jäta jahtuma.
7. Kummuta jahtunud kook vormist välja. Glasuuri jaoks sulata potis või. Kui see on sulanud, võta pott tulelt ja lisa tükeldatud shokolaad. Sega, kuni saad ühtlase segu. Vaapa kook üle.