september 09, 2006

Kirsiclafouti retsept


Väga lihtne retsept jällegi. Clafouti on prantsuse talupoegade magustoit. Kirsse võib asendada ka virsikute, ploomide või pirnidega.

Vaja läheb:
2 supilusikatäit võid, sulatatud ja jahtunud (ma paneks isegi natuke vähem)
2 klaasi kivideta kirsse (kui külmutatud, siis ära üles sulata)
1/3 klaasi suhkrut
4 suurt muna
1 klaas piima
1/2 klaasi jahu
1/4 teelusikatäit soola
peale natuke tuhksuhkrut

1. Soojenda ahi 180 kraadini, määri koogivorm võiga ja täida kirssidega.
2. Sega kokku suhkur, munad, piim, jahu, sool ja või, kuni mass on ühtlane. Vala tainas kirsside peale.
3. Küpseta kuni kook on kuldne ja "puhvis", umbes 30 minutit (ma lasin ca 40 minutit).
4. Pane peale tuhksuhkrut.

Allikas: O, the Oprah Magazine

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

(kui sulatatud, siis ära üles sulata)
????

äkki kui külmutatud, siis ära üles sulata hoopis?

:)

1:28 PM  
Blogger Maarit said...

õigus, õigus! parandasin ära :)

3:13 PM  

Postita kommentaar

<< Home