oktoober 02, 2006

Retsept: lihtne õunakook

Kui õuntega enam midagi teha pole, siis üks väga lihtne retsept:


Tainas:
400 g jahu
200 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
150 g võid
1 muna
100g hapukoort

Täidis
4-5 õuna (pole väga suuri vaja)
50 g fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
250 g kohupiima
50 g suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidrun (mahl ja riivitud koor)

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Tõsta kolmandik taignast kõrvale, ülejäänud hulka sega munad ja hapukoor. Kata küpsetusplaadi põhi ja ääred taignaga.

Puhasta ja koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega hulka fariinsuhkur ja kaneel. (Neid õunu tundub väga palju alguses, aga ma panin peaaegu kõik ära ja oleks võinud ikka ülejäänud ka panna, pärast kook veel parem).
Teises kausis sega kohupiim suhkru ja munadega. Maitsesta sidruni koore ja mahla ning vaniljesuhkruga.
Kata taigen õunaviiludega ja vala peale kohupiimamass. Kõige lõpuks puista peale kõrvalepandud taignapuru.
Küpseta 200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni kook on kuldpruun ja krõbe.

Olen seda ise teinud ja teistele soovitanud, välja on ta alati tulnud. Retsept on ise pärit Selverist.