detsember 29, 2006

Retsept: trühvlid

Baasretsept
1 dl vahukoort
50g võid
300g tumedat šokolaadi
1 dl pehmet toorjuustu

Pane koor koos võiga potti ja aja keema, seejärel võta pott tulelt.
Tükelda šokolaad, puista koore hulka ja sega, kuni see on sulanud. Lisa toorjuust ja soovitud täidis ja sega hoolikalt läbi.
Tõsta mass 1-2 tunniks külmkappi.
Kui mass on tarretunud, vormi teelusika abil pallikesed.
Pane trühvlid mõneks ajaks külmkappi tahenema nind puista enne serveerimist gareeringuga üle.

Täidiseks vastavalt maitsele 2 sl tumedat rummi ja natuke tšillipulbrit või õunamoosi või riivida sisse apelsinikoort ja mõned tilgad Cointreaud või Baileyst.

Garneeringuks võib panna kakaopulbrit, mandli- või pähklipuru jms

2 Comments:

Blogger tiina said...

väga hea retsept ja trühvlid tulid lihtsalt nii nämmad, et ega neid kaua ks ei jätkunud .DD

9:28 PM  
Blogger Kertu said...

mitu trühvlit antud kogusest valmib?

4:56 PM  

Postita kommentaar

<< Home